Twitter Takip

23 Mayıs 2013

DİKİŞ HEVESİM

Blogları ilk izlemeye başladığım andan beri sürekli kim ne dikmiş nasıl dikmiş ben de dikebilir miyim acaba diye kafama takmış durumdaydım. Arkadaşlarım çok iyi bilirler bu hallerimi; yolda gördüğüm insanları giydikleri kıyafetler nasıl dikilmiş diye incelemeye başlamıştım :) Sonunda ben de en azından deneyeyim diye 1 metrecik kumaş aldım onu da kumaşçı amca yamuk kesmiş zaten az daha yetmeyecekti.


Benim dikiş makinem yok o yüzden de bence dikiş için gerekli malzemeler bunlar. Malzemelerimin basit ve temel olması benim öğrenci olduğumu gayet ele veriyor bence ;)





Bu kumaşla en basit ne yaparım diye düşündüm sonra şöyle bir şey çiziverdim. Elbise gibi ama tunik niyetine. Hatta kesip biçtim ince dikişleri beni bekliyor. Onu da yarın ya da hafta sonunda yaparım herhalde. Beceremezsem de annemlere gittiğimde makineyle geçerim üstünden artık. Çok hevesliyim dikiş söz konusu olunca bakalım nasıl bir şey olacak. İnşallah elime yüzüme bulaştırmam (amin) 

Hoşçakalınn..

12 yorum:

  1. dikiş makinemin başına oturunca dikmek kadar güzel bişey varmı diye düşünüyorum vardır elbet ama o an sana öyle tatlı geliyor.Ben de yeni başladım dikişe sadece pratik işi bu iş,devam ederseniz çok güzel şeyler çıkıyor ortaya:) nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ucuz kumaşların satıldığı yerler var ve Burda dergisini duydunuzmu bilmiyorum onu da edinirseniz kalıp çıkarma işiniz biraz daha kolaylaşır ayrıca kıyafetlerinizi de kalıp olarak kullanabilirsiniz selametle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara'da yaşıyorum izmir caddesindeki bursa kumaş pazarından almıştım bunu da. burda kalıpları biraz karışık gelmişti bana o yüzden bi tane tuniğimi iğneleyip öyle kestim kumaşı :)becerebilirsem ucuzundan bir makine alırım artık :))

      Sil
  2. kumaşın renkleri çok hoşmuş inşallah güzel bir şey çıkarırsın hadi bakalım :)

    YanıtlaSil
  3. İnsanın isteyip de yapamayacağı pek bir şey yoktur bence sen makinasız bile bu işe kalkıştıysan sen değil o bluzu ipek kaftan bile dikersin canım valla helal olsun sana bravo:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)çok teşekkür ediyorum. birazdan başlayacağım dikişlere :)

      Sil
  4. Bismillah demişsin ya gerisi gelir :) Bende böyle baka baka heves ettim sonunda makineyi de aldım darısı senin başına :)

    YanıtlaSil
  5. vay vaaayy başlamışız :)

    YanıtlaSil
  6. merhaba canım, izlemeye aldığında bağlantını görememiştim, ama yorum bırakınca bloğunu keşfettim :) bloglar insanı gerçekten heveslendiriyor, ben de yeni başladım dikişe, seni tanıdığıma çok memnun oldum.sık sık görüşürüz umarım öpüyorum canım :)


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siz yeni başladıysanız ben kendimi hiç başlamamış sayıyorum :) teşekkür ederim görüşmek üzere :)

      Sil

Yorumunu paylaşmak istemez misin?